2020. Július 12., Vasárnap, Izabella napja
1 EUR 4.8418 1 USD 4.2893 100 HUF 1.3699
Főoldal»KÖZÉLET»Zenés, családias és fiatalos hangulatú lesz az idei Főtér Fesztivál

Zenés, családias és fiatalos hangulatú lesz az idei Főtér Fesztivál

A 2018-as Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok szeptember 10. és 16. között fog zajlani. Többek között a Kiscsillag és a Honeybeast is fellép, valamint a családi programok mellett több ifjúsági program lesz, hiszen Nagybánya elnyerte a Románia Ifjúsági Fővárosa címet.

 Zenés, családias és fiatalos hangulatú lesz az idei Főtér Fesztivál

A Családok éve lesz 2018, amelynek kapcsán a szombati nap főleg a családokról fog szólni. Családias hangulatú programok, találkozók, többgenerációs programok várják majd a kicsi és nagy családokat. Nagybánya Románia Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozatához a Főtér Fesztivál is társul, csütörtök ifjúsági nap lesz a tavaly először megszervezett Diáknapokkal, Metalon koncerttel és egyéb más programokkal. Mindezeket egyesíti a civilizált szórakozás, a minőségi szórakoztató, de nevelő jellegű programok.

 Zenés, családias és fiatalos hangulatú lesz az idei Főtér Fesztivál

Idén a szervezők kihangsúlyozzák a fesztivál jelleget, valamint színes, látványos és modern jellegűek lesznek a programok. Továbbá, a magyar napok jellegnek is hasonló teret hagynak a szervezők, nagybányai hagyományok, közösségi élet, a kulturális értékeink is bemutatásra kerülnek szeptember 10. és 16. között.

A hétfői nap a 300 éves Szentháromság templom jubileumi ünnepségéről fog szólni. Az évfordulóknál maradva, Mátyás emlékév miatt több programpont is lesz, és Tersánszky Józsi Jenő író születésének 130-ik évfordulója alkalmával emléktáblát állítanak a szervezők, de lesz Misi Mókus bábszínházas előadás is.

Újdonságként a budapesti Madách Színház mutat be egy musicalt, ugyanakkor a Bekecs néptáncegyüttes is fellép, így egy térzene fesztivállal is kiegészülve az idei Nagybányai Magyar Napok sok szempontból a zenéről fog szólni. Egy új helyszínen, a Híd utcai Podul Viilor 9 teraszán pedig Demény Péter költő, író, műfordító tart előadást, emellett a nagybányai Harry Potter Klub kvízjátékot szervez V.-VIII. osztályosok számára. A Nyugdíjasok Klubja meghívja testvérszervezetét egy előadásra, és az Újvárosi Református Egyházközség meghívására a Nagyvárad-Velencei Református Egyházközség ifjú tagjai is bemutatkoznak. A kisebb programpontok közé tartozik a profi kaszkadőr kerékpárosok izgalmas előadása, a falmászás, tollaslabda, illetve a különböző kiállítások is.

A 2005-ben Lovasi András által alapított alternatív zenét játszó Kiscsillag, és a fiatal családok kedvence a Honeybeast is koncertezik a Főtér Fesztiválon, de a Bagossy Brothers Company is zenélni fog. Utolsó nap, vasárnap, pedig egy meglepetés koncerttel vagy előadással zárul az egyhetes fesztivál. 

Forrás: nagybanya.ro

Címkék: