2020. Július 12., Vasárnap, Izabella napja
1 EUR 4.8418 1 USD 4.2893 100 HUF 1.3699
Főoldal»HÍREK»Vulgáris, sértő szavakat firkáltak Elie Wiesel egykori máramarosszigeti szülőházának falára

Vulgáris, sértő szavakat firkáltak Elie Wiesel egykori máramarosszigeti szülőházának falára

Ismeretlen tettesek péntek éjjel sértő, vulgáris szavakat firkáltak Elie Wiesel holokauszt-túlélő, Nobel-békedíjas író egykori szülőházának falára. A történtekkel kapcsolatosan a Bukarestben működő és Elie Wieselről nevezett, a holokauszt kutatásával foglalkozó intézet közleményt bocsátott ki.

Vulgáris, sértő szavakat firkáltak Elie Wiesel egykori máramarosszigeti szülőházának falára

Az INSHR-EW.ro internetes oldalon megjelent közleményben az Elie Wiesel intézet azt kéri a máramarosszigeti városvezetéstől, az emlékmúzeum adminisztrativ szerveitől, valamint a nyomozó hatóságoktól, hogy az esetet kezeljék a lehető legkomolyabb módon.  

“A groteszk aktus nem csak Elie Wiesel, hanem az összes holokauszt-áldozat elleni támadásnak minősül” – áll a közleményben.

Izrael Állam bukaresti nagykövetsége szintén elítéli “az antiszemita” esetet, remélve azt, hogy az elkövetők mihamarabb felelni fognak tetteikért. A máramarosszigeti hatóságok már gondoskodtak a vulgáris tartalmú feliratok eltávolításáról, amiért Izrael bukaresti nagykövetsége köszönetét fejezte ki- adja hírül az agerpres.ro román hírügynökség.  

A rendőrség az ügy kapcsán már eljárást indított a tettesek felderítése és felelősségre vonása érdekében. A Máramaros Megyei Tanács által közölt információkból kiderül, hogy a ma emlékmúzeumként működő épület környéke térfigyelő kamerákkal van felszerelve, ami elősegítheti a nyomozást. A rendőrségnek már gyanusítottjai is vannak.

Forrás: inshr-ew.ro, agerpres.ro         

 

 

Címkék: