2020. Június 04., Csütörtök, Bulcsú napja
1 EUR 4.8387 1 USD 4.3203 100 HUF 1.3998
Főoldal»HÍREK»Újabb körforgalmakat terveznek Máramarosszigeten

Újabb körforgalmakat terveznek Máramarosszigeten

Elkezdik építeni az Alexandru Ivasiuc (Szél) és a Dragoș Vodă (Kamarai) utcák kereszteződésénél a körforgalmat – jelentette be közösségi oldalán Horia Scubli polgármester. Az elöljáró szerint a körforgalom 60 nap alatt készül el, és az előrejelzések szerint több mint 40 százalékkal gyorsítja majd a forgalmat, az említett kereszteződésben ugyanis rendszeresen alakultak ki dugók.

 Újabb körforgalmakat terveznek Máramarosszigeten


A polgármestere ugyanakkor szintén közösségi oldalán kérte ki a lakosok véleményét egy a református templom és a Iuliu Maniu (Lónyai u.) utca között kialakítandó körforgalomról is. Scubli indoklásul az említett helyszíneken, az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált baleseteket hozza fel. A körforgalmak kialakításával így nem csak a forgalmon könnyítenének, hanem a balesetek száma is érezhetően csökkenne.

A református templom, valamint a Iuliu Maniu utca között kialakítandó körforgalom tárgyát képezi egy a máramarosszigeti református egyházközség és a máramarosszigeti városháza közötti tárgyalásnak is. A körforgalom megépítése nagyban függ attól, hogy az említett egyházközség lemond-e a birtokába tartozó területének egy hányadáról (kb. 36 nm), vagy sem.

Lovász István lelkipásztor megkeresésünkre válaszolva arról nyilatkozott, hogy a városháza valóban kérte az egyházközségtől egy 36 négyzetméteres területről való lemondást, erről azonban nem csak a helyi egyházközséget képviselő presbitérium, hanem a felettes egyházi hatóságnak is döntenie kell. „Jövő hét szerdára hívtuk össze a presbitériumot tanácskozásra és döntéshozatalra. Ezt követően tudunk csak egy konkrét választ adni a városháza kérésére” – fogalmazott Lovász István.    

Címkék: