2020. Október 26., Hétfő, Dömötör napja
1 EUR 4.8744 1 USD 4.1145 100 HUF 1.3394
Főoldal»KULTÚRA»Új Hollósy Simonról szóló könyvet mutattak be a festő szülővárosában

Új Hollósy Simonról szóló könyvet mutattak be a festő szülővárosában

A Simonchicz Incze Kulturális Egyesület (SIKE) kiadásában új Hollósy Simonról szóló kötetet mutattak be a festő szülővárosában, Máramarosszigeten. A könyvbemutató a IV. Máramarosszigeti Szent István Napok keretében zajlott. 

 Új Hollósy Simonról szóló könyvet mutattak be a festő szülővárosában


A Sas Péter budapesti művelődéstörténész által szerkesztett kötet, a festőről szóló és eddig már megjelent jelentősebb cikkeket, tanulmányokat gyűjt egybe, valamint egy 1886-ban Hollósy Simon által írt és Hermann Ottónak címzett levél is, amit eddig nem jelentettek meg teljes terjedelmében. A szerkesztő a most megjelent könyvbe iktatta Hollósy műveinek jegyzékét és életrajzi adatait is.

A kötettel kapcsolatban Sas Péter így nyilatkozott: „A születésének 160.és halálának 100. évfordulója előtti tisztelgésül megjelent kötet életpályáját és életművét van hivatva bemutatni. Legyen mindenki számára ismert, ki volt Hollósy Simon, mit jelent életműve a magyar és az egyetemes képzőművészetben. Legyen ez a kötet hozzájárulás ahhoz, hogy véglegesen hazataláljon a mai máramarosi és minden magyar ember lelkében is.”   

A könyv megjelenését a magyar kormány, a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

Címkék: