2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Továbbra is Lovász Dénes marad Máramarosszigeten a Petőfi Program ösztöndíjasa

Továbbra is Lovász Dénes marad Máramarosszigeten a Petőfi Program ösztöndíjasa

A Magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából, a következő ciklusban is Lovász Dénes marad Máramarosszigeten a Petőfi Program ösztöndíjasa. Az MNA ezzel kapcsolatos döntését, maga az ösztöndíjas ismertette tegnap a Máramarosszigeten megtartott VI. Táncház Napja alkalmával megtartott összejövetelen.

Továbbra is Lovász Dénes marad Máramarosszigeten a Petőfi Program ösztöndíjasa
Lovász Dénes a Petőfi Program máramarosszigeti ösztöndíjasa


„Úgy érzem, hogy amit eddig elértünk, az nem csupán az elmúlt 8 és fél hónap eredménye, mindenesetre a Petőfi Program ösztöndíjasaként eltöltött idő megerősített engem abban, hogy jó ügy mellé álltunk, és a következő évben szeretném, ha a most még fiatal közösség, még inkább megerősödne. Ahogy a petofiprogram.hu oldalon az ösztöndíjas bemutatkozásánál is írtam: Úgy gondolom, hogy a Petőfi Sándor Program nagy lehetőség a szórványban élőknek, és ösztöndíjasként minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a korábban elkezdett munkámat még hatékonyabban tudjam folytatni, hozzájárulva a máramarosszigeti magyar közösség további megerősödéséhez. Ez az, amiért továbbra is dolgozni szeretnék” – nyilatkozta Lovász az egybegyűlteknek.

Az ösztöndíjas két idézetet ismertetett a közönséggel, ami meghatározza gondolatait és tevékenységét. Az első idézet Wass Albertnek az Elvész a nyom című könyvében olvasható: “Ledönteni falakat minden csirkefogó tud, de az építéshez jó szándék kell és erkölcs.Ezt egy vezérmotívumként élem meg, ami egyfajta mottóként lebeg a szemem előtt, hiszen csak bízom benne, hogy meg van bennem a jó szándék, és a jó erkölcs útján szeretnék járni, még ha olykor botlom is…”

Következő idézetét pedig a Máramarosszigeten töltött idejére vonatkoztatta, mely idézet,amint fogalmazott sokkal inkább meghatározza az ott töltött idejét: “A világon mindig az a legszebb, ahol valamikor otthon voltunk…”A helyi magyar közösségnek köszönhetően, már egy jó ideje otthon érezhetem magam köztetek, és talán ezt a családom nevében is mondhatom, így összességében elmondhatom, hogy jól érzem magam, mert ez most a legszebb” – zárta gondolatait az ösztöndíjas.

Címkék: