2020. Július 12., Vasárnap, Izabella napja
1 EUR 4.8418 1 USD 4.2893 100 HUF 1.3699
Főoldal»HÍREK»Tizenkét előkészítő osztályos magyar diák részesült a Rákóczi Szövetség ajándékában Máramarosszigeten

Tizenkét előkészítő osztályos magyar diák részesült a Rákóczi Szövetség ajándékában Máramarosszigeten

Ajándékban részesült a máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum 12 előkészítő osztályos diákja.  Az eseményt a Rákóczi Szövetség szervezte, melyen részt vett a magyar kormány részéről Soltész Miklós államtitkár, Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke, Pesek Szilárd a Rákóczy Szövetség helyi vezetője, Schönberger Jenő szatmári püspök, Reszler Mihály főesperes, Lovász István tiszteletes, Béres Ildikó alpolgármester, valamint Dr. Béres István az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezetének elnöke.

 Tizenkét előkészítő osztályos magyar diák részesült a Rákóczi Szövetség ajándékában Máramarosszigeten

Az eseményen részt vevő vendégeket és szülőket, a gyermekek Fábri Zsuzsanna és Kádár Laura tanítónők vezetésével, verses-zenés összeállítással lepték meg.

Az esemény házigazdájának, Kósa Attila igazgató köszöntését követően Soltész Miklós államtitkár vette át a szót. Előadásában három lényeges dologra hívta fel a figyelmet: közösség, kereszténység és magyarság. A közösséget tekintve arról beszélt, hogy szülőknek és pedagógusoknak közösen kell nevelniük a gyermeket, csak így érhető el igazán a közösségi tudat megerősítése, ami nélkül aligha elképzelhető a jövő. A kereszténységet illetőleg pedig arra buzdította a jelenlevőket, hogy merjék felvállalni keresztény mivoltukat és legyenek arra büszkék. A magyar identitás pedig egy másik lényeges dolog, amit megerősít a magyar nyelven való oktatás és tanulás és amit szintén büszkén vállalni kell.

Tizenkét előkészítő osztályos magyar diák részesült a Rákóczi Szövetség ajándékában Máramarosszigeten

Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke megköszönte a szülőknek, hogy a magyar oktatást választották gyermekük számára, majd átadta a gyermekek és szüleik számára a 10.000 forintot tartalmazó borítékot, megemlítve azt, hogy az átadott ajándék kiemelkedő jelentőségű magyar közéleti személyek adományából származik, akik közé odasorolta Orbán Viktor miniszterelnököt és Soltész Miklós államtitkárt is.  

Az eseményt megelőzően Soltész Miklós és Csáky Csongor látogatást tettek a Leőwey Klára iskolában.

Orosz Krisztofer Levente  

 

Címkék: