2019. Július 22., Hétfő, Magdolna napja
1 EUR 4.7231 1 USD 4.2103 100 HUF 1.4531
Főoldal»KÖZÉLET»Tisztújító közgyűlést tart a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület

Tisztújító közgyűlést tart a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület

Alakulása óta, több mint öt év után, megtartja első tisztújító közgyűlését a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület (SIKE). Az eseményről a vezetőség közölt információkat az egyesület közösségi oldalán. Az seményre f.é. július 13-án, 16 órai kezdettel, a máramarosszigeti római katolikus templom oratóriumban kerül sor.  

A közölt információkból kiderül, hogy az eddigi elnök Orosz Krisztofer Leventevisszavonul, helyét pedig Tinca Richárd venné át. Előbbi személy Orosz Adrienntől a titkári tisztséget venné át, míg Blegya Eiben Gellért maradna alelnök. Orosz Krisztofer Levente visszavonulásának okáról eddig még nem közölt semmit.  

A SIKE 2013-ban alakult. Az alapító tagok (Orosz Krisztofer Levente, Orosz Adrienn, Blegya Eiben Gellért) szándéka a megalapítással az volt, hogy felkarolják a Történelmi Máramaros területén élő magyarság kulturális és szociális életét.

Azóta sok, az egyesület nevéhez köthető esemény került megrendezésre, ugyanakkor több könyvet is sikerült kiadniuk. Az ismertebb események közé tartozik például a Máramarosszigeti Szent István Napok programsorozat, amit a római katolikus egyházzal közösen szerveztek.      

Címkék: