2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Szépül a nagybányai református templom toronysisakja

Szépül a nagybányai református templom toronysisakja

Elkezdődött az óvárosi református templom tetőszerkezetének, a nagybányai festőtelep művészei által kedvelt, híres vörös kupolájának a javítása és festése. Május 30-ra tervezett a kupola festés befejezése. A kupola felújítását követően folytatódik a templomhajó tetőszerkezetének javítása és festése.

Szépül a nagybányai református templom toronysisakja

Bak László református lelkész elmondta, a műemléképület javításait a református egyház saját alapjaiból végzi. A kupola felújítása május 30-ig befejeződik, de ha kedvezőtlen az időjárás, hosszabb ideig is eltarthat a munka. A kupola jellegzetes vörös színét megtartják, a munkálatok során a párkány- és az óraszerkezet körüli javításra illetve a villámhárító ellenőrzésére és javítására is sor kerül. A kupola felújítását követően folytatódik a templomhajó tetőszerkezetének javítása és festése, amely megtartja eredeti, szürke színét. A kupola felújítási munkálatait egy, erre szakosodott nagybányai ipari alpinista cég végzi

Kovács Richárd önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy június 5-ig minden nap 17:00 és 22:00 óra között a Híd utcai autóforgalom mindkét irányban zárva lesz a munkálatok miatt. A gyalogosoknak védő alagutakat állítottak fel.

A jelenlegi óvárosi református templom 1792 és 1809 között épült, 50 m magas tornya 1836-ra készült el.

nagybanya.ro

Címkék: