2020. Július 12., Vasárnap, Izabella napja
1 EUR 4.8418 1 USD 4.2893 100 HUF 1.3699
Főoldal»HÍREK»Szalagavató udvari bált rendeztek a Leőwey Klára Líceumban

Szalagavató udvari bált rendeztek a Leőwey Klára Líceumban

A második világháború óta először rendezett szalagavató bált Máramarosszigeten Biro Andrea tanárnő vezetésével a Leöwey Klára Elméleti Líceum X. és XI-dik osztálya az idei végzősök számára.

 Szalagavató udvari bált rendeztek a Leőwey Klára Líceumban

„A szalagavató bált a két világháború között még élő udvari bálok hagyományának felelevenítése ihlette.

A bál, a végzősök számára a felnőttek világába való lépést jelenti, míg a szülők számára valószínűleg az első alkalom, melyben gyermekeik szemük előtt lépik át a küszöböt, mely a nagyok világába vezetett. Az első bál egy valósággá vált álom volt számomra: az, hogy sikerült megszervezni és lebonyolítani a bált, a közönség elé vinni a klasszikus öltözetek varázsát, vagy átélni a szülők és családtagok izgalmát. Ugyanakkor, megerősítette azt, hogy egy maroknyi ember hegyeket képes mozgatni egy nap alatt, ha ezt akarják. Jövőre, új szintre szeretnénk emelni az eseményt: téma, eredeti és különleges elemek és legalább 300-400 meghívott.” – fogalmazott Biro Andrea főszervező.

A 2019. február 8-án megrendezett „Az élet egy bál, hát táncolj!” elnevezésű udvari bálon nem maradt ki a generációk tánca, mely izgalommal és jelentőséggel teli volt; pohárköszöntő, melynek keretében Hary Jutka és Szabó Levente a Kolozsvári Magyar Opera művészei tartottak előadást; tánc és falatozás; a végzősök keringője, mely az est fénypontja volt, mely előtt a lányok megkapták partnereiktől a fiatalságot és tisztaságot jelképező karkötőt; díjátadók, melynek során minden végzős értékeit és tehetséget próbálták díjazni; majd a bálkirály és bálkirálynő megkoronázása és nem utolsó sorban a hagyományos szalagátadás, az íratlan kötelék a végzős és ígérete között, mely szerint nem felejti el a gyökereit, családját, barátait, iskoláját akárhová sodorja őt az élet.

Értékes tanácsokat a végzősök osztályfőnöküktől Pesek Szilárd tanár úrtól és a Líceum igazgatójától Kósa Attila tanár úrtól kaptak.

Csongovai Helga

Címkék: