2019. Június 16., Vasárnap, Jusztin napja
1 EUR 4.7228 1 USD 4.1899 100 HUF 1.4679
Főoldal»HÍREK»Sikeres angol nyelvű színjátszó kör működik a Leőwey Klára Líceumban

Sikeres angol nyelvű színjátszó kör működik a Leőwey Klára Líceumban

A máramarosszigeti Leöwey Klára Elméleti Líceum angol nyelvű "STAGE" Drama Clubja, részt vett a Kolozsváron immár 18. alkalommal megrendezett "Come with Us to Dramaland" fesztiválon. A romániai fiatalok számára legfontosabb angol nyelvű fesztivált június 8-10. között szervezték meg. Ezen több mint 30 társulat vett részt az egész országból. Máramarost két középiskola képviselte, ezek közül az egyik a Leöwey Klára Elméleti Líceum volt.

 Sikeres angol nyelvű színjátszó kör működik a Leőwey Klára Líceumban

A máramarosszigeti fiatalok a "Janka" című darabot állították színpadra. Janka egy szigeti zsidó lány volt, akit 1944-ben deportáltak. A színdarabot a hősnő fia, Oscar Speace írta, majd Biro Andreea angoltanárnő adaptálta a diákok számára. A "STAGE" Drama Club tagjai elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat a fesztiválon: "A "Come with Us to Dramaland" angol nyelvű fesztiválon való részvétel számomra egy új és különleges tapasztalat volt. Csodálatosan éreztem magam a színházi előadások megtekintése alatt, de főleg miközben játszottam. Alig várom a jövő évi fesztivált"- nyilatkozta Szabolcsi Bianka. "Nagyon jól éreztem magam a fesztiválon. Örülök, hogy esélyem volt egy ilyen komoly és egyben szomorú színdarabot előadni a barátaimmal egy új színpadon, nagyobb közönség előtt. Az angoltanárnőnk segítségével a színdarab gyönyörű lett" – mondta Stanciulete Mónika "Véleményem szerint a fesztivál igazán sikeres volt, különleges előadásokkal és változatos társulatokkal." - tette hozzá Biro Daniel.

A társulatot a Janka című előadásért több díjjal is kitüntették. A fiatalok különdíjat kaptak kollektív jellegű karakterért, szintén különdíjat érdemelt a színdarab témája, az érdekes megközelítés, valamint líceumi kategóriában harmadik helyezést értek el a legjobban adaptált forgatókönyvért.

A "STAGE" Drama Club 6 éve alakult Biro Andreea angoltanárnő vezetésével. Azóta a színjátszó társulat többek között részt vett az Aeternus Maramorosiensis fesztiválon és a máramarosszigeti Színjátszó Fesztiválon. A csapathoz 12 és 19 év közötti fiatalok csatlakozhatnak, külön működik a gimnáziumi és a líceumi tagozat. A fiatalok klasszikus és adaptált drámakat egyaránt színpadra visznek.

 

Csongovai Helga

Címkék: