2018. December 17., Hétfő, Lázár napja
1 EUR 4.6540 1 USD 4.1197 100 HUF 1.4376
Főoldal»KÖZÉLET»ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG TÖRTÉNELMI MÁRAMAROS –területi szervezetének közleménye

ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG TÖRTÉNELMI MÁRAMAROS –területi szervezetének közleménye

FELHíVÁS!

ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG TÖRTÉNELMI MÁRAMAROS –területi szervezetének közleménye

2016. augusztus 16-án ülésezett az RMDSZ Történelmi Máramaros Területi Tanácsa, mely ülés alkalmával meghatározták a 2016-os parlamenti választások előkészítéséről és a jelöltállítás lebonyolításáról szóló kritériumokat és időpontokat. 
Ennek értelmében a TMM területi szervezete várja mindazoknak a jelentkezését, akik szeretnék magukat a 2016. december 11-i parlamenti választásokon jelöltetni.
A jelölési kritériumok a következők:
1. Képviselőjelölt vagy szenátorjelölt lehet az a személy, aki legalább egy éve aktív tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre az illető megye területén működő valamely helyi szervezet jelöli.
2. Egyéni jelentkezés is lehetséges, amennyiben a jelölt meghatározott számú támogató aláírást tartalmazó jegyzéket mellékel a pályázatához. Ebben az esetben, a támogató aláírások száma nem lehet nagyobb, mint a megyében/területen élő szavazati joggal rendelkező magyarok 1%-a.
3. Vállalja az RMDSZ politikai programját;
4. Vállalja az RMDSZ választási programját;
5. 1989 előtt és után nem működött együtt a hírszerző szolgálatokkal;
6. A jelölt vállalása, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredő, megyei szervezet által meghatározott pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz;
7. Ugyanaz a személy nem indulhat képviselő- és szenátorjelöltként is.
8. Azok a személyek, akik más szervezet jelöltjeként az RMDSZ ellen indultak a helyhatósági, parlamenti, illetve európai parlamenti választásokon, 4 évig nem jelölhetők és nem választhatók. Indokolt esetben, a romániai magyar közösség érdekeit figyelembe véve a SZE felmentést adhat ezen bekezdés előírása alól.
9. Román nyelv megfelelő ismerete
10. A jelöltek felsőfokú végzettséggel kell rendelkezzenek, és megfelelő szinten beszéljenek legalább egy nemzetközileg használt idegen nyelvet.
A jelölési pályázat leadásához szükséges formanyomtatványokat beszerezhetik a máramarosszigeti RMDSZ irodában Szabadság tér 24. szám alatt.
A jelöléseket 2016. szeptember 1. , d.u. 15-ig tehetik le a máramarosszigeti RMDSZ irodában.
A pályázatok elbírálásának időpontja 2016.szeptember 9.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt minden nap 9.00-16.00 óra között!

Területi elnök
dr. Béres István László

Címkék: