2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Óvodaavató ünnepség Hosszúmezőn

Óvodaavató ünnepség Hosszúmezőn

Sikeres közösségi összefogásnak köszönhetően adtak át szeptember 16-án egy új óvodát a Máramaros megyei Hosszúmezőn.

Új óvoda létesült Hosszúmezőn
Fotó: Apjok Norbert facebook oldala

 


A beruházás egy példás összefogás eredménye. Hosszúmező község önkormányzatának egy pályázat útján sikerült biztosítani az új épület megépítését költségeit, a helyi református egyházközség kapcsolatai révén bútorozták be és szerelték fel a konyhát és mosókonyhát, a Magyar Kormány pedig a Romániai Pedagógusok Szövetségének a közvetítésével támogatta a tantermek bebútorozását és felszerelését.

Az eseménynek meghívottja volt Apjok Norbert parlamenti képviselő is, aki mint fogalmazott, „egy közösség, mely gondol gyermekeire, annak jövője is van.”

Brendus Réka, a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának képviselője fontos megvalósításnak nevezte az óvoda átadását. „Fontos megvalósítás ez ma, amikor adminisztrációs hibára való hivatkozással magyar oktatási intézmények működését függesztik fel, bizonytalanságban tartva hónapokon keresztül több száz magyar diákot, szüleiket, oktatóikat, de sajnos pár kilóméternyire tőlünk, Kárpátalján a megszűnés veszélye fenyegeti nem csak a magyar, hanem a többi kisebbségi nyelvű oktatást is, a közelmúltban elfogadott oktatási törvény módosítása miatt” fogalmazott Brendus Réka. 

Hosszúmezőre az idei tanév kezdetével, egy új óvónő is érkezett az intézményhez. 

Címkék: