2020. Június 04., Csütörtök, Bulcsú napja
1 EUR 4.8387 1 USD 4.3203 100 HUF 1.3998
Főoldal»HÍREK»Országos szintű versenyre készül két Leőweys diák

Országos szintű versenyre készül két Leőweys diák

Alig, hogy lezárultak a különböző tantárgyakból szervezett versenyek megyei szakaszai, kezdődhet a készülődés az országos megmérettetésre. A Leöwey Klára Elméleti Líceum diákjai számos megyei szintű versenyen vettek részt. Ennek eredménye képpen két diák is továbbjutott a magyar nyelv és irodalom, valamint román nyelv és irodalom tantárgyakból az országos szakaszra. Mindkettőjük a saját korosztályukat tekintve lettek legjobbak megyei szinten.  

Országos szintű versenyre készül két Leőweys diák

 

Alb Andrea,  VIII. osztályos tanuló, a román nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszára jutott tovább, melyet a sepsiszentgyörgyi ‘’ Székely Mikó’’ kollégiumban rendeznek meg, 2018. április 3 és 6-a között. Szlivka Mercédesz, szintén VIII. osztályos tanuló a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán vesz majd részt, Nagyenyeden, a ’’Bethlen Gábor’’ Kollégiumban, 2018. április 5 és 7-e között.

Jankó Ingrid és Pop Ileana felkészítő tanárok elismerően vélekedtek a két diáklányról. A diákok támogatását az iskola Szülői Bizottsága állta.

 

Címkék: