2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Horia Scubli: szeretném, ha megértéssel kezelnék azt, hogy mérsékelt költségvetéssel rendelkezünk

Horia Scubli: szeretném, ha megértéssel kezelnék azt, hogy mérsékelt költségvetéssel rendelkezünk

Jó hírekkel rukkolt elő Horia Scubli máramarosszigeti polgármester közösségi oldalán. Bejelentésében egy sor olyan projekt végrehajtásáról beszél, ami reményei szerint még idén megvalósulna.

Horia Scubli: szeretném, ha megértéssel kezelnék azt, hogy mérsékelt költségvetéssel rendelkezünk
Fotó: 2mnews.ro

 

Máramarossziget polgármestere közösségi oldalán hívta fel minden szigeti polgár figyelmét arra, hogy a városháza célkitűzései között több olyan projekt is szerepel, amit még idén véglegesíteni szeretnének. Ehhez azonban kérte a szigetiek megértését és türelmét, ugyanis amint fogalmazott, a város mérsékelt költségvetéssel rendelkezik, ami nehézségeket gördít a megvalósítások elé.

„Mivel ugyanis a város polgárainak nagy része arról kérdez, hogy milyen befektetések és munkálatok lesznek idén, alább közlöm ezek listáját, megemlítve azt, hogy ezek egy része már megvalósuló félben van és van finanszírozás is, így év végéig befejeződnének. Szeretném, ha megértéssel kezelnék azt, hogy mérsékelt költségvetéssel rendelkezünk, alkalmazzuk és használjuk az uniós alapokat, a pénz azonban mintha sosem érkezne meg. A város sok olyan hiányossággal rendelkezik, ami akadályozza azt, hogy mindenik megoldódjon” – összegzett Horia Scubli.

A megemlített projektek között szerepel a Fux zónában épülő tömbház és ugyan itt a közművesítési munkálatok megkezdése, a szigeti kórház gyermekgyógyászati osztályának felújítása, egy 55 férőhelyes parkoló, a Tisza utcát az autóbusz állomással összekötő út leaszfaltozása, a Ioan Mihályi de Apsa iskola sportcsarnokának megépítése, a Mihai Viteazu (egykori Jókai és Színház utcák egyesítésből jött létre, - szerk. megj.) utca felújítása, három körforgalom megépítése, több tanügyi intézmény fejlesztése és fűtésrendszerének korszerűsítése, az egykori 4-es számú iskola könyvtárrá alakítása, a Viorel Costin (Stúdió) előadóteremteljes felújítása és 3D-és mozivá alakítása, a polgármesteri hivatal és más városi tulajdonban levő épület tetőzetének javítása, a Tiszát átszelő történelmi híd, valamint a Malomkerti híd javítása, több utca állapotának javítása, a központ sétánnyá alakítási tervének elindítása, valamint egy szociális projekt is, mellyel a hátrányos helyzetben élőknek igyekeznek segítségére lenni. 

Címkék: