2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Nagybánya is Románia ifjúsági fővárosa szeretne lenni

Nagybánya is Románia ifjúsági fővárosa szeretne lenni

Hét város, Szatmárnémeti, Nagybánya, Gyulafehérvár, Galac, Iaşi, Ploieşti és Suceava pályázik idén a Románia ifjúsági fővárosa címre; a nyertes település 50.000 eurós díjban részesül.

Nagybánya is Románia ifjúsági fővárosa szeretne lenni


Hét város, Szatmárnémeti, Nagybánya, Gyulafehérvár, Galac, Iaşi, Ploieşti és Suceava pályázik idén a Románia ifjúsági fővárosa címre; a nyertes település 50.000 eurós díjban részesül. Az Európa ifjúsági fővárosa program mintájára elindított kezdeményezés koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozs Megyei Fiatalok Szövetsége, a Pont csoport és a Román Nemzeti Bank - derül ki az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményből.

Jelenleg Bákó viseli a Románia ifjúsági fővárosa címet, és 2018. május 2-án adja át a stafétabotot a jelenlegi kiírás győztesének. A pályázatokat két szakaszban bírálja el az ifjúsági civil szervezetek, a magánszféra, a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és bizonyos közintézmények képviselőiből álló független zsűri. A beérkezett pályázatok első kiértékelését követően, augusztusban teszik közzé azoknak a városoknak a rövid listáját, amelyeknek a második fordulóban részletesebb pályázatot kell benyújtaniuk. Erre október 15-éig van lehetőség, a nyertes város nevét november 12-én jelentik be a Bákóban tartandó ifjúsági csúcstalálkozón. A Románia ifjúsági fővárosa címet elnyerő város 50.000 eurós pénzdíjban részesül a Román Nemzeti Bank jóvoltából. A program 2017-es kiírása Klaus Johannis államfő védnöksége alatt zajlik. Az esemény fő médiatámogatója az AGERPRES Román Nemzeti Hírügynökség.

Forrás: nagybanya.ro

Címkék: