2020. Június 04., Csütörtök, Bulcsú napja
1 EUR 4.8387 1 USD 4.3203 100 HUF 1.3998
Főoldal»HÍREK»Nagy sikert aratott a Hargita Együttes Máramarosszigeten

Nagy sikert aratott a Hargita Együttes Máramarosszigeten

Népes közönség előtt lépett színpadra tegnap a máramarosszigeti Kultúrpalotában a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, ahol a Táncoljatok – táncosok a táncról összeállítással örvendeztették meg a mintegy száz személyt számláló nézősereget.

Nagy sikert aratott a Hargita Együttes Máramarosszigeten

A Táncoljatok című produkció alkotói, maguk a társulat tagjai. A Hargita Együttes ezzel a címmel készítette el azt a műsorát, melyben táncosok vallanak a táncról. Irodalmi szövegekkel, versekkel, népdalokkal színesített alkotásukat természetesen a mozgás, a tánc fogja össze egységes egésszé.

A táncetűdöket maga Gábos Endre szerkesztette egységes produkcióvá. Az előadás során gyimesi, nyárádmagyarósi, magyarózdi, szentbenedeki, tyukodi, mérai, buzai és vajdaszentiványi táncokat láthattak a nézők.

A rendező Gábos Endre elmondása szerint, az együttes maga szeretett volna eljutni Máramarosszigetre. „Fontosnak tartottuk azt, hogy a szórványközösségek közül ne maradjon ki Sziget. Többször megfordultunk már más vidéken, azonban Máramarosszigetre most jutottunk el először. Elmondhatom azt, hogy a közönség kitűnő volt. Érezni lehetett azt a szeretetet, hálát, amivel fogadtak. Szívesen visszatérünk még ide” – fogalmazott Gábos Endre.

Nagy sikert aratott a Hargita Együttes Máramarosszigeten

Az esemény itteni szervezését és lebonyolítását a Hollósy Simon Művelődési Egylet vállalta. Zahoránszki István a HSME elnöke örömének adott hangot, hisz mint fogalmazott „fontos nekik a szórványra való figyelés. A tömb-szórvány kapcsolatok ugyanolyan fontossággal bírnak, mint az anyaország-Erdély kapcsolatok. Most gyakorlatban is látszik, hogy a tömb odafigyel a szórványra.”

Az előadás akkora sikert aratott a szigetiek körében, hogy kétszer is visszatapsolták a táncosokat.

 

Címkék: