2018. Október 22., Hétfő, Előd napja
1 EUR 4.6669 1 USD 4.0761 100 HUF 1.4425
Főoldal»BELFÖLDI HÍREK»Megviccelte az adóhivatalt egy hídvámszedő

Megviccelte az adóhivatalt egy hídvámszedő

Az életét csak hídvámszedőként ledolgozó ember az adóhivataltól (ANAF - Agenția Națională de Administrare Fiscală) 6 ezer lej értékű pénzbírságot kapott. Az utolsó Szatmár megyében működő komp a Pomi községet köti össze a máramarosi településekkel. A pórul járt kompos megleckéztette az ellenőröket.

 Megviccelte az adóhivatalt egy hídvámszedő

Múlt csütörtökön a nagyváradi ANAF ellenőrizte a hídvámszedő iratait. A kompos évtizedeken keresztül működtette a létfontossággal bíró kompot. Az ellenőrök felfedezték, hogy a hídvámszedőt olyan cég alkalmazta, amelynek az okmányai rendben vannak, és emellett mindenki kap nyugtát a szolgáltatásért, azonban az ellenőröknek nem tetszett az a tény, hogy ott helyben nincs egy kassza. Ezért egy 6 ezer lejjel megbírságolták az ott dolgozó embert.

Másnap az ellenőrök visszatértek, azért, hogy megtudják, ki lett-e a fizetve a bírság. Meglepetés érte őket, akkor, amikor még két emberrel és traktorokkal együtt, a hídvámszedő hozzákötötte a kompot traktorokhoz és a partra húzta. Az ellenőrök a túloldalon maradtak, s az idős ember ironikusan azt tanácsolta nekik, hogy várják meg, amíg egy új hidat építenek a környéken.

Mihály Kriszta/nagybanya.ro 

Címkék: