2018. November 19., Hétfő, Erzsébet napja
1 EUR 4.6650 1 USD 4.0855 100 HUF 1.4511
Főoldal»HÍREK»Máramaros megyei buszbaleset: 17 sérültet szállítottak kórházba, kettőnek az állapota súlyos

Máramaros megyei buszbaleset: 17 sérültet szállítottak kórházba, kettőnek az állapota súlyos

A legfrissebb információk szerint tizenheten sérültek meg a Máramaros megyei Váncsfalva (Oncești) és Farkasrév (Vadul Izei) között történt balesetben, amelyben kamionnal ütközött egy ötven utast szállító autóbusz. Két sebesült állapota súlyos.

Máramaros megyei buszbaleset: 17 sérültet szállítottak kórházba, kettőnek az állapota súlyos
Fotó: maramedia.ro

 

A Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője, Oana Alexa Gonczi szerint 17 sérültet a máramarosi városi kórházba szállítottak kivizsgálásra. Kettejük állapota súlyos.

A sérültek osztályozása a máramarosszigeti kórházban történik, és amennyiben szükség lesz rá, a nagybányai megyei sürgősségi kórházba is szállítanak sebesülteket — mondta utóbbi egészségügyi intézmény igazgatója, Sorina Pintea.

Hétfő délután kamionnal ütközött egy autóbusz Farkasrév település térségében. A buszon hozzávetőlegesen ötvenen utaztak.

A rohammentő-szolgálat és a megyei mentőszolgálat több egységét is a helyszínre vezényelték, a hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek érvénybe.

A maszol.ro Florina Meteșre, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjére hivatkozva arról tájékoztat, hogy a balesetet figyelmetlen előzés és az elsőbbségadás elmulasztása okozta. A sajtószóvivő elmondása szerint egy teherautó sofőrje vélhetően egy bal oldali mellékutcába akart lekanyarodni, ezért megállt az úton, hogy elsőbbséget adjon a szemből jövő járműveknek.

Az autóbusz megpróbálta megelőzni, de nem bizonyosodott meg arról, hogy ezt biztonságban megteheti, és ütközött a szemből jövő billenős teherautóval.

agerpres.ro

Címkék: