2020. Október 22., Csütörtök, Előd napja
1 EUR 4.8730 1 USD 4.1185 100 HUF 1.3354
Főoldal»HÍREK»Lelki hétvégét tartottak a cserkészek Hosszúmezőn

Lelki hétvégét tartottak a cserkészek Hosszúmezőn

Észak-Erdély cserkészkörzetben már hagyományosan advent első vasárnapján rendezik meg a Cserkész Lelki Hétvégét (CseLeN). Idén a máramarosi Hosszúmező adott otthont a rendezvénynek, ahol nagyjából ötven cserkész vett részt.

Lelki hétvégét tartottak a cserkészek Hosszúmezőn

Szinte hagyománynak számít az észak-erdélyi cserkészek számára, hogy az év utolsó hónapjában, pontosan advent első vasárnapján, CseLeN-en vesznek részt, így hangolódva rá az adventi és a karácsonyi időszakra. A körzet minden csapatából voltak résztvevők, a nagykárolyi Gróf Károlyi Gyula, a szatmári Dsida Jenő, a nagybányai Gróf Teleki Sándor, a hosszúmezei Bocskai István, valamint a máramarosi Hollósy Simon cserkészcsapatból.

 A lelki hétvége tematikája a „A cserkészet mindenekelőtt lelkiség” címszó köré épült. A cserkészek lelki vezetői Geréb Miklós református lelkész és csapatparancsnok, illetve Tatár János Zoltán kisdengelegi plébános voltak.

A pénteki megérkezést követően az este rövid ismerkedő játékokkal kezdődött meg, majd a napot egy Taizé gitáros, énekes imaóra zárta.

Lelki hétvégét tartottak a cserkészek Hosszúmezőn

Szombat délelőtt a cserkészek a Noé története, a cserkészet védőszentje, Szent György és a tanúságtétel tematikáját dolgozták fel. Délután a cserkészek a természetben barangoltak, majd az imaösvényt követően egy közös ökumenikus istentiszteleten vettek részt. Az estét közös társasjátékozás zárta. Ezzel párhuzamosan a körzet őrsvezetői egy interaktív mesetérkép játékot követően megkapták a mikulási ajándékukat. Ez egy eszköz doboz volt, ami segíti majd őket a cserkészfoglalkozások hatékonyabb megtartásában.

A hétvége megvalósításáért hatalmas köszönet illeti a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t és a Hollósy Simon Művelődési Egyletet. 

Címkék: