2020. Október 22., Csütörtök, Előd napja
1 EUR 4.8730 1 USD 4.1185 100 HUF 1.3354
Főoldal»HÍREK»Közös összefogással újult meg Szabó Aurél családi síremléke

Közös összefogással újult meg Szabó Aurél családi síremléke

A református és római katolikus egyházközségek közös együttműködése következtében újult meg Szabó Aurél, Máramarossziget egykori neves ügyvédjének, valamint a máramarosszigeti református egyházközség egykori főgondnokának síremléke. A máramarosszigeti római katolikus temetőben lévő síremléken végzett felújítási munkálatokat a református egyházközség szervezésében, és a római katolikus egyház anyagi támogatásával sikerült véghezvinni.

Közös összefogással újult meg Szabó Aurél családi síremléke

A munkálatok során, a neves Szabó család síremlékének földbe süllyedt darabjait - ami a budapesti Gerenday cég munkáját dicséri – emelték ki, majd alapozás után helyeztek vissza eredeti helyükre.

Lovász István a máramarosszigeti református egyházközség lelkésze értékelve az összefogást elmondta: „Nekem nagy örömömre szolgált az, hogy a református presbiterek felvetették azt, miszerint jobban oda kell figyelni egykori főgondnokunk síremlékére, hogy gondozzuk és próbáljuk jobban tudatosítani közösségünkben ennek fontosságát. Külön köszönet a Borromeo Szent Károly plébániának, mint testvéregyháznak az anyagi támogatásért és együttműködésért. Ez is annak példája, hogy városunkban van még felekezetközi és magyar összefogás.”

A két egyház között létrejött egyezség alapján a Szabó család síremlékének további gondozása a református egyházközség feladata lesz.

Címkék: