2020. Június 04., Csütörtök, Bulcsú napja
1 EUR 4.8387 1 USD 4.3203 100 HUF 1.3998
Főoldal»HÍREK»Komoly projekt nyertese lett a Leőwey Klára líceum

Komoly projekt nyertese lett a Leőwey Klára líceum

Már első körben győztese lett a Leőwey Klára líceum a Román Tanügyminisztérium és Világbank által finanszírozott és meghirdetett ROSE (Romanian Secondary Education) projektnek. A meghirdetett pályázaton az ország valamennyi líceuma részt vett.

Komoly projekt nyertese lett a Leőwey Klára líceum  

 

Az említett program célja a sikeresen érettségizők számának növelése, a felsőfokú tanintézményekbe való beiratkozás serkentése, valamint az iskola elhanyagolásának megakadályozása. 

A Leőwey Klára líceumnak az említett pályázaton 70 000 eurónak megfelelő lejt sikerült megnyerni, mely összeget négy év leforgása alatt fognak felhasználni az említett célokra – közölte szerkesztőségünkkel Kósa Attila igazgató.

Elmondása szerint az összeget iskolán kívüli tevékenységekre, plusz órákra, tematikus táborok rendezésére és infrastrukturális fejlesztésekre fogják fordítani.

Tapasztalatszerzés szempontjából az igazgató fontosnak tartja „a különböző ipari létesítmények, gyárak, valamint az ország nagy egyetemi intézeteinek meglátogatását is.”

„Ami az iskolán kívüli tevékenységeket illeti, e program keretében tematikus táborok és önismereti programok szervezését is tervezzük, ahol szakemberek bevonásával igyekszünk majd eleget tenni a célnak. Továbbá megemlíteném az infrastrukturális beruházásokat is, ami néhány terem felújítását és azoknak korszerű elektronikai eszközzel való felszerelését is jelenti. Ami a plusz órákat illeti, az elnyert összegből fedezni fogjuk a felkészítő tanárok többletmunkáért járó bérét is. Ezeknek az óráknak a megtartását az érettségire való felkészítés céljából tartjuk fontosnak” – összegzett Kósa.       

Címkék: