2020. November 27., Péntek, Virgil napja
1 EUR 4.8738 1 USD 4.0922 100 HUF 1.3500
Főoldal»KÜLFÖLDI HÍREK»Klaus Iohannis Donald Trumppal találkozik az Amerikai Egyesült Államokban június 9-én

Klaus Iohannis Donald Trumppal találkozik az Amerikai Egyesült Államokban június 9-én

Az Amerikai Egyesült Államokba látogat Klaus Iohannis államelnök, ahol hivatalos találkozón vesz részt Donald Trumppal, június 9-én, jelentette be az államelnöki hivatal.

 Klaus Iohannis Donald Trumppal találkozik az Amerikai Egyesült Államokban június 9-én

 

"A két államelnök találkozója kitűnő alkalom lesz az Amerikai Egyesült Államok és Románia közti stratégiai partnerség kibővítésére és elmélyítésére minden fontos szakterületen, főként hogy idén lesz a partnerség megkötésének 20-ik évfordulója. Klaus Iohannis a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről fog beszélni, ugyanakkor megerősíti, hogy Románia egy kiszámítható, stabil és hiteles partnere szeretne maradni az Egyesült Államoknak" — írja az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény.

A Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer szerdán azt mondta, hogy "Donald J. Trump 2017. június 9-én fogadja munkalátogatásra Klaus Iohannist, Románia államelnökét. Trump elnök a két ország kapcsolatának mélyítéséről és a stratégiai partnerség megerősítéséről szeretne tárgyalni".

Washingtoni látogatása alkalmával az Amerikai Zsidó Bizottság a legmagasabb kitüntetésben részesíti Klaus Iohannist. A Light Unto the Nations kitüntetés az államelnökök számára adható legmagasabb fokozatú elismerése a bizottságnak. Klaus Iohannis "a demokrácia és a jogállamiság megerősítésének elkötelezett vezéregyénisége (...) az antiszemitizmus elleni küzdelemért, valamint Románia és az Amerikai Egyesült Államok és Románia-Izrael közötti kapcsolatok elmélyítéséért" kaphatja meg a bizottság kitüntetését.

A Light Unto the Nations elismerést korábban Angela Merkel német kancellár, Nicolas Sarkozy francia elnök, vagy Bill Clinton is átvehette.

Klaus Iohannis államfő washingtoni látogatása során az Amerikai Egyesült Államokban élő román közösség képviselőivel is találkozik.

Forrás: agerpres.ro

Címkék: