2020. Január 20., Hétfő, Sebestyén napja
1 EUR 4.7788 1 USD 4.3105 100 HUF 1.4200
Főoldal»KÖZÉLET»Kelemen Hunor az elmúlt két ciklus legjobbjának tartja eredményét

Kelemen Hunor az elmúlt két ciklus legjobbjának tartja eredményét

Kelemen Hunor nagyon jónak értékelte a romániai államfőválasztás első fordulójában az RMDSZ jelöltjeként elért eredményt, ami szerinte a legjobb, mióta külön rendezik a megmérettetést a parlamenti választásoktól.

Kelemen Hunor az elmúlt két ciklus legjobbjának tartja eredményét

A szövetségi elnök az alakulat számos parlamenti képviselőjével, szenátorával és önkormányzati vezetőjével egy kolozsvári központi kocsmában tartja eredményváróját. Az exit poll eredmények ismeretében Kelemen Hunor szemmel látható megelégedettséggel nyugtázta, hogy az urnáktól távozó szavazópolgárok nyilatkozata alapján készült becslések alapján megszerezte a szavazatok 3,9–4,6 százalékát.

Az RMDSZ politikusainak gyűrűjében nyilatkozó szövetségi elnök közölte, a nem hivatalos eredmények és a szervezet számításai szerint a mostani államfőválasztáson jobb eredményt ért el, mint a 2009-s és 2014-es megmérettetésen.

Kelemen úgy vélte, hogy abszolút számban 390-400 ezer voksot kapott. A politikus megköszönte mindazoknak, akik rá szavaztak a megmérettetésen, mindenekelőtt a magyar közösségtől érkezett támogatásért fejezte ki háláját. „Köszönöm azoknak, akik őgy érezték, hogy képes vagyok képviselni őket. Ugyanakkor megköszönöm azoknak a román embereknek is, akik rám szavaztak” – jelentette ki Kelemen Hunor.

Forrás: kronikaonline.ro

Címkék: