2018. Szeptember 19., Szerda, Vilhelmina napja
1 EUR 4.6524 1 USD 3.9764 100 HUF 1.4389
Főoldal»HÍREK»Jelentős mértékben javult Hosszúmezőn a közvilágítás

Jelentős mértékben javult Hosszúmezőn a közvilágítás

Saját anyagi forrásból sikerült Hosszúmező önkormányzatának korszerűsítési munkálatokat végrehajtani a település közvilágítását illetőleg.  

Jelentős mértékben javult Hosszúmezőn a közvilágítás

A település közvilágításának felújításáról, R. Fekete Lajos nyilatkozott szerkesztőségünknek, aki elmondta, hogy a 90.000 lej értékű korszerűsítési munkálatokat a településnek sikerült saját anyagi forrásból finanszírozni.

Az elvégzett munka során sikerült a község főútján levő összes villanypóznára korszerű világító testeket szerelni, eddig ugyanis csupán néhány villanypóznán világítottak az elavult lámpák. A hiányzó testeket kiegészítették, valamint az elavultakat kicserélték korszerű, energiatakarékos világító testekkel, ami az elkövetkező időkben akár komoly megtakarítást is jelenthet a településnek.      

R. Fekete Lajos elmondása szerint a korszerűsítési munkálatok nagymértékben hozzájárultak a község közvilágításának javulásához, ugyanis eddig csupán 145 darab világítótest biztosította az éjjeli megvilágítást a településen, a mostani fejlesztés által ezek száma felment 250-re. Mindemellett a fejlesztési munkálatok a község mindhárom templomának a megvilágítását is magába foglalták.

A polgármester elárulta, hogy a jövőben folytatni szeretnék a település közvilágításának fejlesztését.       

Címkék: