2018. Október 22., Hétfő, Előd napja
1 EUR 4.6669 1 USD 4.0761 100 HUF 1.4425
Főoldal»HÍREK»Iskolán kívüli foglalkozások és fejlesztések a magyar kormány támogatásából a Leöwey Klára Elméleti Líceumban

Iskolán kívüli foglalkozások és fejlesztések a magyar kormány támogatásából a Leöwey Klára Elméleti Líceumban

Folytatódnak az előző években elindult iskolán kívüli foglalkozások a Leöwey Klára Elméleti Líceumban, ugyanakkor ebben a tanévben újak is elkezdődtek. A nagy sikerű úszás mellett idéntől például furulyaoktatás vagy labdarúgás is zajlik órák után a máramarosszigeti magyar iskolában, a magyar kormány támogatásával pedig rég várt fejlesztéseket sikerült végrehajtani.

 Iskolán kívüli foglalkozások és fejlesztések a magyar kormány támogatásából a Leöwey Klára Elméleti Líceumban


„Igyekeztünk sok újdonságot bevezetni a 2017-2018-as tanévben. Folytatjuk a tavaly elkezdődött úszásoktatást, de most már a nagy igényre való tekintettel az óvodásokon és kisiskolásokon kívül az 5-8. osztályosok is eljárnak úszni. Ezenkívül van asztalitenisz, angol nyelvű dráma klub Bíró Ada angoltanárnő vezetésével, gitárkurzust tart kezdőknek és haladóknak Kádár Laura tanítónő, atlétika és labdarúgás van Orosz Melinda tanárnővel. Bevezettük az előkészítő osztályosok számára a furulyaoktatást, amelyet Székely János zenetanár vállalt el, ugyanakkor folytatódik a néptánc is, amelyet Lovász Dénes Petőfi Sándor Program ösztöndíjas  tart” – részletezte Kósa Attila igazgató, aki elmondta, ezekkel az aktivitásokkal élményt szeretnének nyújtani a diákoknak, ezenkívül tehetségfeltáró szerepük is van, ugyanakkor nem titkolt szándékuk az is, hogy ezekkel a művészeti és sporttevékenységekkel növeljék az iskola vonzerejét is.

A magyar iskolában az idei tanévtől fejlesztéseket is sikerült végrehajtani. A tanintézmény udvarán a magyar kormány segítségével sikerült fölállítani egy játszóteret, szintén a magyar kormány támogatásából sikerült új, a diákok magassága szerint állítható padokat beszerezni a kisiskolások számára. Az intézményben működő óvoda is új köntöst kapott, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül a magyar kormány támogatásával új, modern bútorzatot sikerült vásárolni.

Zahoránszki Brigitta

Címkék: