2020. Augusztus 12., Szerda, Klára napja
1 EUR 4.8357 1 USD 4.1087 100 HUF 1.3994
Főoldal»HÍREK»Holtan találták a négy napja Aknasugatagon eltűnt 16 éves fiút

Holtan találták a négy napja Aknasugatagon eltűnt 16 éves fiút

Holtan találták a négy napja Aknasugatagon eltűnt 16 éves fiút, Vida Adrian Georgelt. Előzetes kórbonctani vizsgálatok szerint megfulladt a tóban.

Holtan találták a négy napja Aknasugatagon eltűnt 16 éves fiút
Fotó: foter.ro

 

A máramarosszigeti Vida Adrian Georgel július 8-án este tűnt el egy aknasugatagi, tó melletti menedékház mellett, ahova szórakozni ment ki a barátaival. Ők azt mesélték, hogy rövid időre ment ki, hogy lehűtse magát, és többet nem jött vissza. Azóta rendőrök, csendőrök és önkéntesek tucatjai keresték az eltűnt fiút. A keresést idomított kutyákkal, csónakokkal végezték, sőt a napokban egy marosvásárhelyi búvárcsoport is a helyszínre érkezett, de a keresés eredménytelen volt. Szerda este 10 óra után a határrendészek hőlátó kamera segítségével észrevették, hogy a Gavril tó felszínén egy hulla lebeg, ez mintegy 200 méterre van a menedékháztól, ahol utoljára látták. Ezt azonnal jelezték a Máramaros megyei Katasztrófavédelmi Hatóságnak.

A Digi24 hírtelevíziónak a családtagok azt mondták, hogy a fiú testén sérülés nyomokat vettek észre.  “A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást, és tovább nyomoznak az ügyben” – nyilatkozta Florina Meteș, a Máramaros megyei Rendőrség szóvivője.

A csütörtökön végzett előzetes kórbonctani vizsgálatok kimutatták, hogy a fiú halálát a vízbefulladás okozta, testén semmilyen belső vagy külső sérüléseket nem észleltek. Vida Adrian Georgel július 18-án töltötte volna be a 17 évet.

 

Zahoránszki Brigitta

Címkék: