2020. Június 04., Csütörtök, Bulcsú napja
1 EUR 4.8387 1 USD 4.3203 100 HUF 1.3998
Főoldal»KÖZÉLET»Helyhatósági választásra készül az RMDSZ Hosszúmezőn

Helyhatósági választásra készül az RMDSZ Hosszúmezőn

Az RMDSZ az egyetlen olyan magyar politikai szervezet Hosszúmezőn, amely 25 év alatt nem változtatta meg a nevét, az irányelveit, a céljait. Ahhoz, hogy céljainkat elérjük a szülőföldünkön kell megmaradjunk és gyarapodjunk. Az elmúlt időszakban újraterveztük a munkánkat, új utakat kerestünk, új embereket és új eszközöket vetettünk be annak érdekében, hogy ezt el tudjuk érni. Visszahoztuk az elpártolt embereket a magyar közösséghez és az RMDSZ-hez, mert ebben a munkában, a közösségünk és a jövőnk építésében mindenkire szükség van, minden magyar számít.
 
Helyhatósági választásra készül az RMDSZ Hosszúmezőn
 
Az, hogy az RMDSZ mennyire gondolta komolyan Hosszúmezőn az összefogást, egyértelműen kiderül Kelemen Hunor szövetségi elnök tavaly októberében tett látogatása során elhangzott ajánlatából: „Induljon mindenki a tulipán jele alatt!” Mert miközben a magyar közösség energiái kimerülnek abban, hogy több részre, több pártra szakadva túllicitálják egymást, önös érdekeket tartva szem előtt, és mit sem törődve a közösség javával, a közös „ellenfelekre” alig jut energia. Pedig mindannyian jobban járnánk, ha elsősorban az egyre súlyosabb demográfiai helyzetre, az elvándorlásra, a hosszúmezői közösség egyre nagyobb fokú közömbösségére, kiábrándultságára összpontosítanánk.
 
A hosszúmezői RMDSZ-nek és polgármesterjelöltjének, R. Fekete Lajosnak, konkrét javaslatai és célkitűzései vannak, amelyeket lépésről lépésre meg fognak valósítani, az infrastruktúra, a gazdaság, az oktatás és a művelődés területén. Az embereket érintő valós kérdésekre kell válaszokat adjunk, és éreznie kell a közösségünknek, hogy számíthat ránk, az alázatnak és a szolgálatnak kell a tevékenységünkben a legfontosabbnak lennie. A közösségünk minden tagjának a véleményére szükség van, és ezt vettük figyelembe akkor, amikor hosszú idő óta újra megszerveztük a falugyűlést.
 
A helyi szervezet és a polgármesterjelölt megvalósítandó programjának elsősorban három alappillére van. 1. Az infrastruktúra terén a legfontosabb: az eddigi vezetőség által régóta ígérgetett és halogatott víz- és csatornahálózat kiépítése. 2. Munkahelyek teremtése: befektetőket vonzani a településre. A jelenlegi helyzetet elemezve egyértelművé vált ennek az igénye, mivel a mostani vezetőség egyáltalán nem fektetett erre hangsúlyt, és a közösséget eddig kiszolgáló vállalkozások is elsorvadtak, valamint sajnálatos módon a mezőgazdaság, és azon belül a méltán híres káposztatermesztés is teljesen ellehetetlenült.
 
3. Az identitástudat megőrzése: a magyar tannyelvű oktatás megerősítése, mivel ennek fennmaradását, minőségének folyamatos javulását csak egy erős önkormányzati képviselet garantálhatja. Mivel az RMDSZ és a történelmi egyházak mindig is kölcsönösen támogatták egymást, ezáltal a RMDSZ-nek és a református egyházközségnek éppúgy célja a Kultúrotthon visszaszolgáltatásának az előmozdítása. A magyar emberek az épített örökségükről úgy gondolják, hogyha elveszik tőlük, vagy még nem kapták vissza azt, akkor az a biztonságukat veszélyezteti, a fejlődésüket és az előrehaladásukat gátolja.
 
Választásokra készülve továbbá még egy fontos kérdésben kell az RMDSZ-nek állást foglalnia: megengedhetetlen, hogy egy szórványban élő maroknyi közösségnek két magyar polgármesterjelöltje legyen. Az RMDSZ törekedett a kompromisszumra, hajlandó lett volna áldozatot is hozni, de csakis úgy, hogy az a közösség javát szolgálja, ám a másik fél nem volt hajlandó engedni, mivel a jelenlegi pozíciójuk megtartása fontosabbnak bizonyult a közösség érdekeinek a szolgálatánál. Június 5. tehát meghatározó lesz a jövőnk szempontjából. Rajtunk múlik, hogy lesz-e erős önkormányzati képviseletünk a helyi tanácsban, és hogy egy olyan személy legyen a közösség elöljárója, aki nem rombol, hanem épít, és nem az önös érdekeit akarja szolgálni, hanem a konkrét célkitűzéseit akarja megvalósítani.
 
Ezért menjünk el minél többen szavazni! Köszönjük az eddigi bizalmat és támogatást! Kérjük és biztatjuk a magyar közösséget a jövője érdekében való összefogásra, a tisztánlátásra, mert az előbbiekben megfogalmazott célok csakis akkor érhetőek el, ha megfelelő támogatottsággal rendelkezünk.
 
Diki Norbert
Hosszúmezői RMDSZ-elnök
Címkék: