2020. Január 20., Hétfő, Sebestyén napja
1 EUR 4.7788 1 USD 4.3105 100 HUF 1.4200
Főoldal»BELFÖLDI HÍREK»Erdélybe turnézik a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

Erdélybe turnézik a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház


A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház olyan színházi műhely, amely történelmi múltunkat viszi színre, hitelesen több éves kutatómunka és történészek bevonásával. Hazánk történelmének korszerű - minden nemzedék számára befogadható - színházi eszközökkel történő színrevitelét közérdeknek tartja, a közérdek szolgálatát küldetésként éli meg.

Erdélybe turnézik a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

Fehér szarvas - történelmi dráma

2019. október 23. szerda 19.00-21.00 – NAGYVÁRAD – Partiumi Keresztény Egyetem

Az előadás előtt, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke mond ünnepi köszöntőt.

Egy házasság, melyen átgázol a történelem. Egy szépasszony, aki könnyed lábbal táncol az érte epekedő urak gyűrűjében. Történik a múlt század második évtizedének elején, utolsó koronázott királyunk két hazatérési kísérlete között, Erdélyben és a székesfővárosban.

Kié ez az ország? - történelmi krimi/100perc

2019. október 25. péntek 19.00 – KOLTÓ - Teleki Sándor Művelődési Ház

2019. október 26. szombat 19.00 – MÁRAMAROSSZIGET - Kulturális Központ

Váratlan fordulatokkal teli, vérfagyasztó történelmi krimi, melyben a nemzet elveszett hazáját, az anya elveszett fiát keresi. Történik Budapesten és az elcsatolása óta jégbe fagyott Erdélyben.

Tizennyolc - történelmi dráma

2019. november 3. vasárnap 19.00 – TEMESVÁR - Csiky Gergely Állami Magyar Színház

2019. november 4. hétfő 19.00 – ARAD - Ioan Slavici Színház

2019. november 6. szerda 19.00 – NAGYBÁNYA - Teatrul Municipla Baia Mare

Ármány és szerelem! A rend és a káosz! Az Osztrák-Magyar Monarchia és a Magyar Királyság utolsó három napja! 1918 októberének vége! Tisza István meggyilkolása!

Hogyan juthatott el egy olyan közösség, mint a magyar, amely oly sok évszázadon keresztül szinte folyamatosan fegyverrel védte hazáját, egy sorsdöntő háború végén az önkéntes önlefegyverzésig, a pacifizmusig, majd a nemzeti önpusztításig? Hogyan uralkodhatott el az a vakság, amely megakadályozta a tisztánlátást, amely egyértelművé teszi minden háború alatt, hogy nem csak a háború a politika folytatása más eszközökkel, de a háború utáni béke is a háború folytatása más eszközökkel.

Címkék: