2019. November 11., Hétfő, Márton napja
1 EUR 4.7627 1 USD 4.3164 100 HUF 1.4255
Főoldal»HÍREK»Egyenesben az István Szálló megvásárlása

Egyenesben az István Szálló megvásárlása

A Nagybányai Önkormányzat az István Szálló magánkézben lévő részeinek közhasznú kisajátításáról szavaztak. A felvett kölcsönből a város kifizetheti a kisajátított tulajdonoskat, aminek következétben az épület teljesen a városi tulajdona lesz.

Az augusztus 30-i ülésen a nagybányai helyi képviselők határozattervezetet hagytak jóvá a Főtéri, hajdani István Szálló eddig, nem a város tulajdonét képező részeinek kisajátításáról.

A határozat első cikkelye kimondja, hogy jóváhagyják a kataszteri szempontból azonosított épületrészeket és földterületeket, azok tulajdonosát, a földrajzi kivonatok szerint, valamint azon kompenzációk értékét, amelyekre a kisajátításra javasolt épületek tulajdonosai által nyújtott kártalanítási ajánlatok vonatkoznak. 

Ugyanakkor azoknak a természetes és jogi személyeknek is értesítést küldenek majd, akik a tervezett kisajátításra szánt épületekhez való jogokkal rendelkeznek, és az e határozat 1. mellékletében szereplő érték alapján megfogalmazott kártérítési ajánlatokat fogalmazzák meg.

A képviselők a helyi költségvetésből jóváhagyták a kárpótlásokat képező 9 514 300 lej összeget, valamint a határozat végrehajtásához szükséges egyéb összegek elosztását is.

Forrás: nagybanya.ro

Címkék: