2019. November 11., Hétfő, Márton napja
1 EUR 4.7627 1 USD 4.3164 100 HUF 1.4255
Főoldal»KÖZÉLET»Apjok vezet a törvényerőre emelkedett törvénytervezetek számát illetően

Apjok vezet a törvényerőre emelkedett törvénytervezetek számát illetően

A transindex.ro közzétette az RMDSZ-es szenátorok és parlamenti képviselők tevékenységének a kiértékelését az elmúlt ülésszakra. Eszerint Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselő az egyedüli RMDSZ-es politikus, akinek sikerült az általa benyújtott vagy támogatott törvénytervezetekből 11-et törvényerőre emeltetni.

Apjok vezet a törvényerőre emelkedett törvénytervezetek számát illetően

A képviselő összesen 41 törvénytervezet benyújtásához adta a nevét az elmúlt ülésszakban. Ezen kívül 3 alkalommal intézett kérdést a kormány tagjainak, és egy indítványát is jegyezték. Ami a felszólalások számát illeti, Apjok mindössze egyszer szólalt fel, mivel javaslatait, kezdeményezéseit hatékonyabb utakon (törvénytervezetek, konkrét kérdések formájában) próbálta érvényesíteni.

Az Apjok nevével is fémjelzett, törvényerőre emelkedett törvénytervezeteket hosszú lenne felsorolni. A teljesség igénye nélkül megemlítjük a munkatörvénykönyv módosítását célzó, a gyermeknevelési szabadságra, illetve az úgynevezett ,,gyermekpénz” megemelésére, a mezőgazdasági társulásokra, a földtörvény kiegészítésére, a postai szolgáltatásokra és a kommunikációt szabályozó törvény kiegészítésére, módosítására vonatkozó jogszabályokat.

A kormány tagjaitól három kérdéskörben kért magyarázatot a képviselő: a RO-ALERT rendszerrel, a postai szolgáltatások hibás működésével, valamint a Nagybánya-Pete gyorsforgalmi út tervezett megvalósításával kapcsolatosan.

Forrás: ujszo.ro

Címkék: