2020. Október 22., Csütörtök, Előd napja
1 EUR 4.8730 1 USD 4.1185 100 HUF 1.3354
Főoldal»HÍREK»Adománygyűjtő akciót szerveznek Nagybányán a meggyilkolt máramarosi erdész családjának

Adománygyűjtő akciót szerveznek Nagybányán a meggyilkolt máramarosi erdész családjának

”Segíts és te is meg leszel segítve” mottóval december 8-án 15 órától adománygyűjtő rendezvényt szerveznek Nagybánya főterén Liviu Pop, a Kohóvölgyben meggyilkolt erdész családjának javára. A vasiledale.ro szerint az esemény kezdeményezője Vasile Hotca helyi mesterszakács, aki bográcsgulyást, teát és egyéb fogásokat készít a résztvevők számára.

Az ételért, italért nem kérnek pénzt, azonban lehetőséget biztosítanak adományozásra. Az eseményen fellép három általános iskolai énekkar, karácsonyi dalokkal.

Adománygyűjtő akciót szerveznek Nagybányán a meggyilkolt máramarosi erdész családjának

Amint arról beszámoltunk, a 30 éves erdészt közel két hónapja találták holtan az erdőben lőtt sebbel és egyéb külsérelmi nyomokkal. Az ügy kivizsgálását a Máramaros megyei ügyészség kezdte el, majd átvette a Legfőbb Ügyészség, miután a Declic civil közösség több mint 30.000 aláírást gyűjtött össze egy, az áthelyezést követelő petícióhoz. Az ügy Bukarestbe való költöztetését azért kérték, mert felmerült a gyanú, hogy a Máramaros megyei ügyészek nem pártatlanok. Az említett portál szerint az ügyben egyelőre nincs gyanúsított.

Liviu Pop után három kislány maradt árván, egy 5 éves, és egy 1 éves és két hónapos ikerpár. A család megsegítése érdekében az Erdészeti Szakszervezetek Föderációja is hirdetett gyűjtést, aki adományozni szeretne, a RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501-es számlaszámon teheti meg, amelyet a Transilvania Bank magyarláposi fiókjánál nyitottak az özvegy, Anamaria Pop nevére. (hírszerk.) - a Transindex.ro portálról

Címkék: